POTRZEBNE SKŁADNIKI na 1 porcję
- pół opakowania galaretki o dowolnym smaku ( u mnie malinowa)
- jogurt naturalny pół kubka 90 g
- dowolne owoce sezonowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Galaretkę ( 1 opakowanie) rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i poczekać aż całkowicie ostygnie. Schłodzoną galaretkę zmiksować z 1 opakowaniem jogurtu naturalnego. Przelać do miseczek i włożyć na 2 h do lodówki. Na wierzchu ułożyć dowolne owoce sezonowe. ( przepis na 2 porcje, ilość na 1 porcję w tabeli)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA ( 1 porcji)
ENERGIA 231 kcal
BIAŁKO 9,5 g
TŁUSZCZE 2,2 g
WĘGLOWODANY 44,5 g
BŁONNIK 1,8 g
Szukasz dietetyka w Poznaniu ? Zapisz się na konsultację.