PIANKA JOGURTOWA Z GALARETKI

POTRZEBNE SKŁADNIKI na 1 porcję

  • pół opakowania galaretki o dowolnym smaku ( u mnie malinowa)
  • jogurt naturalny pół kubka 90 g
  • dowolne owoce sezonowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Galaretkę ( 1 opakowanie) rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i poczekać aż całkowicie ostygnie. Schłodzoną galaretkę zmiksować z 1 opakowaniem jogurtu naturalnego. Przelać do miseczek i włożyć na 2 h do lodówki. Na wierzchu ułożyć dowolne owoce sezonowe. ( przepis na 2 porcje, ilość na 1 porcję w tabeli)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA ( 1 porcji)

ENERGIA 231 kcal

BIAŁKO 9,5 g

TŁUSZCZE 2,2 g

WĘGLOWODANY 44,5 g

BŁONNIK 1,8 g

Szukasz dietetyka w Poznaniu ? Zapisz się na konsultację.

Przewijanie do góry