POTRZEBNE SKŁADNIKI
gnocchi lub kopytka 100 g
mięso mielone ( u mnie z fileta z indyka) 150 g
cebula 30 g
czosnek 1 ząbek
oliwa z oliwek 1 łyżka
mozzarella 60 g
pomidory w puszce 100 g ( 1/4 puszki)
Przyprawy
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
zioła prowansalskie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Na oleju usmażyć posiekanką w kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
2.Do cebulki i czonsku dodać mięso. Przyprawić solą, piperzem, papryką, ziołami prowansalskimi. Udusić pod przykryciem. 3.Dodać pomidory w puszcze i dusić jeszcze kilka minut
4.Kluseczki ugotować w wodzie wg. przepisu na opakowaniu,
5.W naczyniu żaroodpornym układać kluseczki, kolejno mięso w sosie pomidorowym. całość posypać startą na tarce mozzarellą.
6.Piec w piekarniku na 180 stopni przez 20 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PODANEJ PORCJI
ENERGIA 555 kcal
BIAŁKO 49 g
TŁUSZCZE 19 g
WĘGLOWODANY 46 g