POTRZEBNE SKŁADNIKI
- gnocchi lub kopytka 100 g
- mięso mielone ( u mnie z fileta z indyka) 150 g
- cebula 30 g
- czosnek 1 ząbek
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- mozzarella 60 g
- pomidory w puszce 100 g ( 1/4 puszki)
Przyprawy
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- papryka ostra
- zioła prowansalskie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na oleju usmażyć posiekanką w kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Do cebulki i czonsku dodać mięso. Przyprawić solą, piperzem, papryką, ziołami prowansalskimi. Udusić pod przykryciem. Dodać pomidory w puszcze i dusić jeszcze kilka minut
- Kluseczki ugotować w wodzie wg. przepisu na opakowaniu,
- W naczyniu żaroodpornym układać kluseczki, kolejno mięso w sosie pomidorowym. całość posypać startą na tarce mozzarellą.
- Piec w piekarniku na 180 stopni przez 20 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PODANEJ PORCJI
ENERGIA 555 kcal
BIAŁKO 49 g
TŁUSZCZE 19 g
WĘGLOWODANY 46 g