dietetyk poznań

Brownie z fasoli

POTRZEBNE SKŁADNIKI

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 jaja kurze ( 100g)
  • 1 banan ( 115g)
  • kakao 1,5 łyżki ( 15g)
  • ksylitol 2 łyżki 20G
  • masło 30 g lub olej kokosowy
  • proszek do pieczenia 5 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Fasolę przesypujemy na sitko i myjemy. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy na gładką masę ( chwilę to trwa). Nastawiamy piekarnik na 180 stopni góra – dół i pieczemy około 45 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA ( W 100g)

ENERGIA 173 kcal

BIAŁKO 6,7 g

TŁUSZCZE 8,1 g

WĘGLOWODANY 21,6 g

BŁONNIK 3,1 g

mgr Sylwia Rozenkop-Nowaczyk – dietetyk kliniczny, dietetyk dziecięcy, psychodietetyk

Similar Posts