POTRZEBNE SKŁADNIKI
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 jaja kurze ( 100g)
- 1 banan ( 115g)
- kakao 1,5 łyżki ( 15g)
- ksylitol 2 łyżki 20G
- masło 30 g lub olej kokosowy
- proszek do pieczenia 5 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Fasolę przesypujemy na sitko i myjemy. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy na gładką masę ( chwilę to trwa). Nastawiamy piekarnik na 180 stopni góra – dół i pieczemy około 45 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA ( W 100g)
ENERGIA 173 kcal
BIAŁKO 6,7 g
TŁUSZCZE 8,1 g
WĘGLOWODANY 21,6 g
BŁONNIK 3,1 g
mgr Sylwia Rozenkop-Nowaczyk – dietetyk kliniczny, dietetyk dziecięcy, psychodietetyk