Przepis na czekoladkę z awokado skradł moje serce i jak widać na poniższym zdjęciu nie tylko moje 🙂 Mój mały tester zaakceptował taką formę deseru 🙂 Awokado to dawka kwasów tłuszczowych nienasyconych głównie kwasu oleinowego z bardzo dobrą proporcją kwasów tłuszczowych omega 3 do omega 6. Owoc to bardzo dobre źródło witamin z grupy B, witaminy C oraz witamin A i E.
POTRZEBNE SKŁADNIKI ( NA 2 PORCJE)
- awokado 1 sztuka 140 g
- banan 2 sztuki 220 g
- coś do osłodzenia np. ksylitol, erytrytol, miód
- kako 2 łyżeczki 8 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Gotowe 🙂

WARTOŚĆ ODŻYWCZA ( 1 PORCJI)
ENERGIA 239 kcal
BIAŁKO 3,3 g
TŁUSZCZE 11,9 g
WĘGLOWODANY 34,2 g
BŁONNIK 4,5 g