dietetyk poznań

Kinder Bueno ze skyra

POTRZEBNE SKŁADNIKI

  • biszkopty 4 sztuki 80 g
  • skyr naturalny Piątnica 150 g
  • masło orzechowe 15 g
  • czekolada biała 10 g
  • czekolada gorzka 10 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na dnie naczynia wkładamy biszkopty. Do połowy skyra dodajemy łyżeczkę masła orzechowego (lub zblendowanych orzechów). Wykładamy masę na biszkopty i układamy kolejną warstwę. Do drugiej połowy skyra dodajemy roztopioną białą czekoladę. Wykładamy masę na biszkopty. Polewamy roztopioną ciemną czekoladą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

Energia 594 kcal

Białko 29,5 g

Tłuszcz 20 g

Węglowodany 74,5 g

Sylwia Rozenkop – Nowaczyk – dietetyk kliniczny, dietetyk dziecięcy