SKŁADNIKI
- TOFU WĘDZONE 1 KOSTKA
- PAPRYKA CZERWONA 1 SZTUKA 250 g
- CEBULA 1 SZTUKA 150 g
- CUKINIA ŚREDNIA SZTUKA 300 g
- PIECZARKI 300 g
- PASSATA POMIDOROWA 400 g
- OLEJ RZEPAKOWY 1 ŁYŻKA 8 g
- CZOSNEK 2 ZĄBKI
- MAKARON PORCJA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać umyte i pokrojone pieczarki. Smażyć 3 minuty. Dodać cukinie pokrojoną w kostkę oraz paprykę. Przykryć i prużyć całość około 7 minut. Dodać passatę pomidorową. Dodać wędzone tofu pokrojone w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i wędzoną papryką.
Gotowe leczo podawać z makaronem lub kaszą, ryżem. Można również zjeść z porcją pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA LECZO NA 100 g
Energia 47,7 kcal
Białko 3,2 g
Tłuszcze 2,4 g
Węglowodany 4,8 g
Błonnik 1,5 g