POTRZEBNE SKŁADNIKI
- tortilla (najlepiej pełnoziarnista)
- jaja 2 sztuki
- mozzarella light 30 g
- pomidor ( kilka plastrów)
- rukola ( garstka)
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Dwa jajka roztrzepuję widelcem i wylewam na lekko natłuszczoną patelnię.
2.Wykładam na jajka tortillę i delikatnie przyciskam, jak się jajka zetną przekręcam na drugą stronę i podsmażam delikatnie tortillę.
3.Na jajka wykładam dodatki: mozzarella, pomidory pokrojone w plastry.
4.Składam tortillę na pół i przyciskam, smażę chwilę pod przykryciem aż mozzarella się rozpuści.
5.Przekładam na talerz i kroje w trójkąty.
6.Posypuję rukolą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Energia 408 kcal
Białko 27 g
Tłuszcze 18,4 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 5 g