dietetyk

PIANKA JOGURTOWA

POTRZEBNE SKŁADNIKI

  • galaretka 1 opakowanie ( smak dowolny) u mnie malinowa
  • skyr naturalny 2 szt. 300 g
  • owoce do dekoracji ( u mnie truskawki i borówki)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.Galaretkę rozpuść w 100 ml wrzątku. Dokładnie wymieszaj.

2.Zostaw galaretkę do momentu przestygnięcia.

3. Dodaj 2 opakowania jogurtu typu skyr lub jakiegoś gęstego jogurtu.

4. Zmiksuj na gładką masę i przelej do miseczek.

5. Włóż do lodówki na 2 h lub dłużej.

6. Udekoruj owocami.

dietetyk

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 1 PORCJI ( 1 PORCJA = POŁOWA PODANEGO PRZEPISU)

ENERGIA 245 kcal

BIAŁKO 23 g

TŁUSZCZ 0 g

WĘGLOWODANY 38 g