POTRZEBNE SKŁADNIKI
- makaron tagiatelle 70 g ( garść)
- krewetki 45 g ( pół szklanki)
- pomidorki koktajlowe 140 g ( 7 sztuk)\
- szpinak świeży 25 g ( garść)
- masło ekstra 10 g ( 1 łyżeczka)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.Na patelni rozpuść masło, podsmaż czosnek i dodaj krewetki.
2.Duś całość około 7 minut.
3.Pomidorki pokrój na połówki. Dodaj na patelnie, następnie wrzuć garść świeżego szpinaku.
4.Przypraw solą, pieprzem, suszonymi pomidorami. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
5.Ugotowany i odcedzony makaron dodaj na patelnie i wymieszaj.
SMACZNEGO !
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
ENERGIA 402 kcal
BIAŁKO 18,8 g
TŁUSZCZE 10,8 g
WĘGLOWODANY 61,7 g
BŁONNIK 4,4 g