dietetyk poznań

TAGIATELLE Z KREWETKAMI I SZPINAKIEM

POTRZEBNE SKŁADNIKI

  • makaron tagiatelle 70 g ( garść)
  • krewetki 45 g ( pół szklanki)
  • pomidorki koktajlowe 140 g ( 7 sztuk)\
  • szpinak świeży 25 g ( garść)
  • masło ekstra 10 g ( 1 łyżeczka)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.Na patelni rozpuść masło, podsmaż czosnek i dodaj krewetki.

2.Duś całość około 7 minut.

3.Pomidorki pokrój na połówki. Dodaj na patelnie, następnie wrzuć garść świeżego szpinaku.

4.Przypraw solą, pieprzem, suszonymi pomidorami. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

5.Ugotowany i odcedzony makaron dodaj na patelnie i wymieszaj.

SMACZNEGO !

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

ENERGIA 402 kcal

BIAŁKO 18,8 g

TŁUSZCZE 10,8 g

WĘGLOWODANY 61,7 g

BŁONNIK 4,4 g