dietetyk poznań

Tiramisu ze skyra

dietetyk poznań

POTRZEBNE SKŁADNIKI

  • skyr Piątnica waniliowy 150 g
  • biszkopty 4 szt 80 g
  • kakao naturalne 1 łyżeczka 4 g
  • kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka 8 g

SPOSÓB PRZYGOWOANIA

Na dno naczynia wyłóż kolejno warstwę biszkoptów, każdy z nich namocz uprzednio od spodu w kawie. Na to nałóż warstwę serka skyr, kolejno następna warstwa namoczonych od spodu w kawie biszkoptów i warstwa serka skyr. Wierzch posyp delikatnie kakao i odstaw do lodówki na około 5 godzin, po tym czasie tiramisu będzie gotowe do spożycia – przybierze konsystencję “ciasta”.

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA

Energia 473 kcal

Białko 22,5 g

Tłuszcze 6,3 g

Węglowodany 81,5 g

Dietetyk Poznań zaprasza na konsultacje.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *